Українське насіння  - європейська якість!
Всеукраїнський Науковий
Інститут Селекції (ВНІС)
Телефони офісу: Відділ продажу:
+380 (44) 259-72-15
+380 (67) 505-47-42
+380 (50) 440-36-96
+380 (44) 500-55-37
e-mail:
info@vnis.com.ua
Версія для друку Скажіть товаришу

Спельта: загальна інформація

Спельта озима – Зоря України

- Сорт гексаплоїдної пшениці виду Tr. Spelta виведений шляхом відбору з місцевого народного зразку. 

- Має високий рівень стійкості до патогенів, таких як жовта іржа, бура іржа та ряду  видів Фузаріум.

- Невимоглива до умов вирощування, характеризується високою зимостійкістю. Особливістю спельти є ламкий колос. 

- За інтенсивної технології вирощування в 2010-2012 роках отримана урожайність становила 4-6 т/га, при вмісті білку в зерні 24% та клейковини в білку – до 40%.

- Спельта цінна харчовими перевагами зерна та борошна. Характеризується унікальними харчовими якостями та високим вмістом вітамінів. У зв'язку з низьким вмістом білку тлютену в зерні, спельта вважається незамінною культурою в дієтичному харчуванні людей хворих на целіакію (захворювання, що зумовлене  генетичною непереносимістю білку клейковини злакових – глютену та гліадину, що утворюється з нього).

- Технологія вирощування аналогічна до технології вирощування м'якої озимої пшениці.

- Рекомендовані грунтово-кліматичні зони вирощування: Степ, Лісостеп, Полісся. 

 Пшеница спельта, полба

Погода

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

-->
Free PHP Shopping Cart by ViArt Ltd