Українське насіння  - європейська якість!
Всеукраїнський Науковий
Інститут Селекції (ВНІС)
Телефони офісу: Відділ продажу:
+380 (44) 259-72-15
+380 (67) 505-47-42
+380 (50) 440-36-96
+380 (44) 500-55-37
e-mail:
info@vnis.com.ua
Версія для друку Скажіть товаришу

Амарант: загальна інформація

  Амарант (Amaranthus) є однорічною травянистою рослиною з дрібними квітами. Останнім часом насіння амаранту все частіше називають «зерном XXI століття», оскільки за вмістом поживних речовин воно більш цінне, ніж зерно пшениці. Насіння амаранту характеризується високим вмістом білка, лізину та інших амінокислот. Цінність білків амаранту перевищує біологічну цінність білків молока. Також амарант містить велику кількість заліза, кальцію, магнію, фосфору і калію, які є одними із найважливіших елементів у раціоні харчування вагітних жінок, а також у складі дієт при лікуванні захворювань нервової та опорно-рухової систем. Насіння характеризується високим вмістом вітамінів A, B, C, E. Їх вміст вдвічі вищий, ніж у клітковині і вівсяних висівках. Також в насінні амаранту є фермент текотріенол, який є інгібітором синтезу холестерину, що робить цю культуру перспективною для лікування і профілактики серцево-судинних захворювань. Близько 5-8% від загального вмісту олії амаранту займає речовина сквален, яка призупиняє процес старіння і використовується у фармацевтичній та косметичній промисловості.

            Насіння та масло амаранту набуло широкого застосування для лікуванні людей при гіпертонії та ішемічній хворобі серця. Його лікувальні властивості пояснюються тим, що в амаранті міститься три компоненти, що регулюють біосинтез холестерину: сквален, клітковина (волокнисті речовини) і речовини, які уповільнюють синтез трипсину. А антиоксидантні властивості, якими характеризується сквален, роблять цю культуру незамінною для виготовлення ліків.

            Дієта з використанням олії амаранту сприяє зниженню частоти появи головного болю, зниження втоми під час фізичних навантажень. Вживання масла сприяє нормалізації кров'яного тиску, у людей з високим артеріальним тиском він знижується на 20 %. Якщо дотримуватися суворої дієти на основі амарантового масла, то маса тіла знижується, в середньому, на 300 г на день. Всі ці виняткові якості рослини добре відомі фахівцям фармацевтичної та косметологічної промисловості, що формує стійкий попит на сировину і напівфабрикати з амаранту.

            Завдяки високому вмісту білка в ці культурі, амарант набув широкого застосування в тваринництві. Зелена маса (листя, стебла) всіх культивованих видів амаранту може використовуватися як корм для тварин; такий корм сприяє поліпшенню якості м'яса і зниження відсотка ожиріння у тварин. За сприятливих умов вирощування з одного гектара можна отримати до 100 тонн зеленої маси. А 100 тонн зеленої маси амаранту - це 5 тонн чистого білка, який за своєю харчовою цінності вище соєвого білка.

Погода

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

-->
Free PHP Shopping Cart by ViArt Ltd